22°C bezchmurnie

Lunch w sercu Warszawy - na Pl. Trzech Krzyży 18

Restauracja Ole w sercu Warszawy zaprasza na lunch

Ole restaurant na placu Trzech Krzyży 18, znajdujący się w samym sercu Warszawy zaprasza każdego spragnionego nowych, świeżych smaków owoców i warzyw basenu Śródziemnego oraz kuchni japońskiej w odsłonie międzynarodowej. Nie zabraknie też kuchni hiszpańskiej, słynnych już na całą Polskę steków polskich oraz Wagyu Kobe Style - i to wszystko pod nadzorem Sommelier, mającej w swoim arsenale wino i alkohole na każdą chwilę i emocję. Przygotowa jest specjalna oferta lunchowa - codziennie w nowej odsłonie.

Ole restaurant na placu Trzech Krzyży 18, znajdujący się w samym sercu Warszawy zaprasza każdego spragnionego nowych, świeżych smaków owoców i warzyw basenu Śródziemnego oraz kuchni japońskiej w odsłonie międzynarodowej. Nie zabraknie też kuchni hiszpańskiej, słynnych już na całą Polskę steków polskich oraz Wagyu Kobe Style - i to wszystko pod nadzorem Sommelier, mającej w swoim arsenale wino i alkohole na każdą chwilę i emocję. Przygotowa jest specjalna oferta lunchowa - codziennie w nowej odsłonie.

“W rocznicę naszego ślubu wybraliśmy się z żoną do Ole. Wystrój wnętrza, ze swoją elegancką prostotą, bardzo do mnie przemawia. Wina z oferty lokalu znam lepiej, niż dobrze, lecz bąbelków Giro Ribot Mare próbowałem po raz pierwszy. Krótko mówiąc: spisały się w swojej roli lepiej, niż niejeden francuski klasyk. Polecam zdecydowanie!” - mówi jeden z Gości restauracji.

Od godziny 12:00 do 16:00 Ole zaprasza wszystkich, żeby skosztować specjalnego MENU lunchowego, co tydzień innego. Wybrane dania z bogatej oferty restauracji zjemy aż z 50% zniżką. Na Was czekają takie Tapasy jak papryczki de Padron, krewetki w sosie piri piri, smażona foie gras, ośmiornica po galicyjsku i wiele, wiele innych, pobudzających odczucia smakowe momentalnie dań. Natomiast Tapasy, to dopiero początek. Dalej czekają Was zupy kuchni tak czysto japońskiej, jak i międzynarodowe twory. Nie zabraknie sałaty z ośmiornicą i oczywiście dań głównych: smażonego comber jagnięcego, linguine ze smażonymi boczniakami mikołajkowymi i serem Gruyère oraz piersi z perliczki przyozdobionej w stylu hiszpańskim. Po raz kolejny warto wspomnieć o stekach: najlepszych pod słońcem rostbefach Hereford i polędwicach z Polski, Argentyny oraz Wagyu Kobe Style i “Jack Daniels”, które nie można nie docenić. Karta lunchowa zmienia się niemal, że codziennie, a więc warto wstąpić do Ole nawet kilka razy w tygodniu, żeby pozwolić szefowi młodego pokolenia kucharzy, Maćkowi Siąkowskiemu zadbać o Wasze pragnienie piękna i smaku na najwyższym poziomie. Ole Restaurant przy Pl. Trzech Krzyży 18 dysponuje tak bogatym arsenałem win, że chyba nie warto wymieniać tu żadnego, ponieważ lepiej po prostu spojrzeć na kartę win młodego Sommelier, żeby docenić całe jej bogactwo. Jak już wspomniał jeden z Gości restauracji: “oferta win w restauracji Ole spisuje się lepiej, niż niejeden francuski klasyk”. Nie zapomnę również o domowych nalewkach barmanów Craft Cocktail Brothers w Cocktail Bar Ole Restaurant.

Co dotyczy cen, są wystarczająco przystępne, zwłaszcza jeśli skorzystać z oferty lunchowej. Poza Happy Hours, korzystając z pełnej oferty Ole z pewnością zamkniemy  budżet w 200-250 zł od osoby, licząc, oczywiście, z kieliszkiem dobrego wina. Jeśli mówimy natomiast o bogatej ofercie lunchowej, to cenę obniżamy o 50%, jak pisałem wyżej, i otrzymujemy gotowe zestawy dań dobrane osobiście przez szefa kuchni z myślą o swoich Gościach. A więc warto wstąpić do Ole, żeby skosztować dobranej specjalnie na ten tydzień oferty smakowej, która, znając kreatywność całego zespołu, może już nigdy się nie powtórzyć, gdyż praktycznie codziennie wymyślają oni coś nowego i co niemało ważne, coś zawsze dobrego.

Ole Restaurant & Cocktail Bar,  Pl. Trzech Krzyży 18

tel. 519-875-767

[email protected]


restauracja ole, ole restaurant, warszawa, Śródmieście, plac trzech krzyży - komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się